Βιογραφικό Σημείωμα  ΕΛΕΝΑ ΤΙΜΠΛΑΛΕΞΗ

 

 

Η Έλενα Τιμπλαλέξη σπούδασε Θεατρολογία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (MPhil). Παρακολούθησε σεμινάρια με τους Theatre de Complicite, Lee Breuer και John Wright. Υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», μαθήτευσε στο πλευρό των Ridiculusmus στο Λονδίνο.

Ιδρυτικό μέλος και σκηνοθέτης της Εταιρείας Θεάτρου UtopiArt, έχει σκηνοθετήσει τους «Μαστούς του Τειρεσία» του Γ. Απολλιναίρ και τα «7 μονόπρακτα Καταστροφής»  στον Άδειο Χώρο του Εθνικού (φεστιβάλ νέων δημιουργών), το «2α Παρουσία Project» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, τον «Πίθηκο Ξουθ ή Τα Ήθη του Αιώνος» του Ι. Πιτσιπίου στο Θέατρο Αμόρε, την performance «Ap’tes ennia» στην Αθηναϊδα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Λογοτεχνικού Μαραθωνίου και τις «Αόρατες Πόλεις» του Ίταλο Καλβίνο στο Φεστιβάλ Νάξου και στο Μουσείο Μπενάκη – Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης.

Έχει επίσης γράψει θεατρικά έργα, σενάρια και ποιήματα. Μερικά από τα θεατρικά της κείμενα είναι τα εξής: Με Τα Μάτια Της Ψυχής, Δευτέρα Παρουσία Project, 20.000 Λεύγες πάνω από την Θάλασσα, Επτά Μονόπρακτα Καταστροφής, Μοναξιά 15’.